KOOK MOOI.

Paella op de OFYR

Met een totale bereidingstijd van 30 tot 60 minuten is dit paellarecept perfect voor wie snel een heerlijk gerecht op tafel wil zetten. De nadruk ligt op vis, schaal- en schelpdieren als de belangrijkste ingrediënten, wat zorgt voor een frisse en mediterrane smaakervaring. Dit recept is uitermate geschikt voor beginnende OFYR-koks die de kunst van het buitenkoken onder de knie willen krijgen. Het resultaat is een compleet en indrukwekkend hoofdgerecht voor 12 personen waar je gasten zeker van zullen smullen.

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 400 gr chorizo worst, in fijne blokjes gesneden
  • 8 tenen knoflook, fijngehakt
  • 800 gr kippenbillen
  • 400 gr grote garnalen
  • 40 mosselen
  • 600 gr zalm
  • 600 gr kabeljauw
  • 800 gr paella rijst (liefst bomba)
  • 400 gr erwtjes (diepvries)
  • 4 rode paprika's, in fijne repen gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • Snuf gerookte paprikapoeder
  • 2 zakjes saffraandraadjes (vooraf enkele uren laten weken in de bouillon)
  • 2 liter bouillon (court-, kippen-, of visbouillon)
  • 12 drumsticks
  • verse peterselie, fijngehakt

Bereiding

  • OFYR aansteken en voorbereiden: Steek de OFYR aan. Plaats de OFYR Grill en zet hier de paellapan op. Laat de pan goed heet worden. Begin met een wat hoger vuur om ingrediënten aan te braden, en verminder dit daarna naar een middelhoog vuur voor het garen van de paella.

  • Aanbraden en smaak opbouwen: Giet een ruime hoeveelheid olijfolie in de hete paellapan; de rijst zal zich hier later mee volzuigen. Bak de chorizo, kippenbillen en paprika aan tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook toe en bak kort mee. Pas op dat de knoflook niet aanbrandt, want dan wordt deze bitter.

  • Rijst toevoegen: Voeg de paellarijst toe aan de pan. Schep de rijst goed door de massa, zodat alle korrels zich kunnen volzuigen met de olijfolie en de smaken van de aangebraden ingrediënten.

  • Bouillon en smaakmakers: Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, doperwten en alle bouillon (inclusief de saffraandraadjes) toe. Roer dit alles nog één keer goed door.

  • Garen van de paella: Vanaf nu is het belangrijk om niet meer te roeren. Houd het vuur voldoende hoog zodat het geheel gedurende 20 tot 25 minuten tegen de kook aan blijft, waardoor de rijst gelijkmatig kan garen. Een te hoog vuur zal het vocht te snel laten verdampen. Het is de bedoeling dat er een heerlijke, aangekoekte korst (socarrat) op de bodem van de pan ontstaat; deze ontstaat alleen als er niet geroerd wordt. Mocht je merken dat het vocht te snel verdampt, kun je een beetje extra bouillon toevoegen en voorzichtig roeren, zeker de eerste keer.

  • Grillen op de bakplaat (gelijktijdig):

    • Drumsticks: Grill de drumsticks op de bakplaat van de OFYR. Als je ze van tevoren even kort kookt in de bouillon, verkort dit de gaartijd en voorkom je rauwe kip.

    • Zeevruchten: Grill tevens de mosselen, grote garnalen en eventuele andere vis zoals langoustines, kreeft, zalm of kabeljauw op de bakplaat. Blus de mosselen af met een scheutje witte wijn zodra ze opengaan.

    • Timing: Zorg dat alles wat je op de bakplaat grilt tegelijk klaar is met de paella in de pan. Goede timing is hierbij essentieel.

  • Serveren: Zodra de paella gaar is en de gegrilde ingrediënten klaar zijn, verdeel je de gegrilde drumsticks, mosselen, schelpen, garnalen en andere vis mooi over de paellarijst in de pan. Bestrooi het geheel rijkelijk met fijngehakte peterselie.

  • Genieten: Plaats de paellapan direct op tafel en smullen maar!

Aanmelden
*
*

Registreer
Winkels & Openingstijden
12.png

Dhondt Brugge

Torhoutsesteenweg 100
8200 Brugge

ma - za : 10:00 - 18:00
zo : Gesloten
+32 50 40 00 10
Meer Informatie

11.png

Dhondt Sint-Martens-Latem

Kortrijksesteenweg 115
9830 Sint-Martens-Latem

ma - za : 10:00 - 18:00
zo : Gesloten
+32 92 80 01 91
Meer Informatie

10.png

Dhondt Roeselare

De Munt 44
8800 Roeselare

ma - za : 10:00 - 18:00
zo : Gesloten
+32 51 22 76 92
Meer Informatie

menu