Mini Citrus Rozemarijn upside-down cakes

Deze kleine, maar verfijnde blender cakes zijn een echte eyecatcher én zitten boordevol smaak. De rozemarijnsiroop zorgt ervoor dat de cakes niet snel uitdrogen en je zo makkelijk kan bewaren.

Ingrediënten

157 g amandelen
1 1/2 tl verse rozemarijn zonder takjes
120 g bloem
1 1/2 tl bakpoeder
1 tl fijn zeezout
1/2 tl baksoda
288 g suiker, plus extra
330 g ricotta
158 ml olijfolie

zeste van 1 sinaasappel
3 grote eieren

Voor de samenstelling en siroop
3 kleine bloedsinaasappels
96 g suiker
118 ml water
1 klein takje rozemarijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 350°F/180°C/gas 4. Spuit twee muffinvormpjes met 12 kopjes royaal in met kookspray. Bestrooi de bodem van elke holte met een paar snufjes suiker. Opzij zetten.

Voeg amandelen en rozemarijn toe aan de blenderkan van uw KitchenAid® K400 Blender. Sluit de deksel, selecteer de instelling Ice Crush en laat het programma doorlopen. Schraap met een rubberen spatel langs de zijkanten van de blender. Sluit het deksel en mix 10 seconden op snelheid 5. Schraap de zijkanten opnieuw en mix nog 15-20 seconden op snelheid 5, of tot amandelen en rozemarijn fijngemalen zijn.

Giet het amandelmengsel uit de blender in een kleine mengkom. Voeg bloem voor alle doeleinden, bakpoeder, zout en bakpoeder toe. Klop om te combineren en zet opzij.

Doe de suiker, de ricotta, de olijfolie en de sinaasappelschil in een keukenmixer die is uitgerust met het peddelhulpstuk. Draai naar gemiddelde snelheid en mix tot het is opgenomen.

Zet de mixer op laag en voeg de eieren één voor één toe, waarbij je goed mengt tussen elke toevoeging. Zet de mixer uit en schraap langs de zijkanten van de kom.

Voeg het bloemmengsel toe en zet de mixer op laag. Mix totdat het is opgenomen, schraap de zijkanten van de kom indien nodig.

Stel de taarten samen. Snijd met een scherp mes de uiteinden van vier van de citrusvruchten af. Snijd de citrusvruchten in zeer dunne rondjes, niet dikker dan 1/8". Verwijder alle zaadjes uit de rondjes en plaats een klein citrusrondje op de bodem van elke gesuikerde muffinholte. (Zie de opmerkingen van de chef voor het kiezen/plaatsen van citrusvruchten.)

Vul elke muffinholte tot iets meer dan de helft. (Een deegspatel is handig om het beslag in de holtes te verdelen.) Bak de cakes 20-25 minuten en draai de pannen halverwege het bakken om. Taarten zijn gaar als een tandenstoker die in een taart is gestoken er schoon uitkomt.

Maak terwijl de taarten bakken de rozemarijnsiroop. Voeg suiker, water en rozemarijntakje toe aan een kleine steelpan die op middelhoog vuur staat. Roer tot de suiker is opgelost en breng dan aan de kook. Laat 2 minuten koken en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur om 10 minuten te trekken en af ??te koelen.

Als de cakes klaar zijn met bakken, plaats je elke pan op een rooster en laat je ze 10 minuten in de pan afkoelen. Ga voorzichtig met een scherp mes langs de buitenkant van elke cake om de zijkanten los te maken, plaats het koelrek op de pan en draai de pan en het rek om. Verwijder de pan om de cakes los te laten.

Gooi het takje rozemarijn uit de siroop en maak de taarten af ??door de siroop royaal over de bovenkant van de taarten te strijken. Gebak is het lekkerst als het warm is, maar het is nog steeds heerlijk als het op kamertemperatuur wordt geserveerd.

Shop dit recept

<%ProductList-46%>
Winkelmandje
Winkels & Openingstijden
12.png

Dhondt Brugge

Torhoutsesteenweg 100
8200 Brugge

ma - za : 10:00 - 18:00
zo : Gesloten
+32 50 40 00 10
Meer Informatie

11.png

Dhondt Sint-Martens-Latem

Kortrijksesteenweg 115
9830 Sint-Martens-Latem

ma - za : 10:00 - 18:00
zo : Gesloten
+32 92 80 01 91
Meer Informatie

10.png

Dhondt Roeselare

De Munt 44
8800 Roeselare

ma - za : 10:00 - 18:00
zo : Gesloten
+32 51 22 76 92
Meer Informatie

Favoriet
Mijn account
*
*
OF