Activiteiten

Workshop: dimsum | Brugge

23-10-2019

Dimsum of diem sam zijn gefrituurde, gebakken en/of gestoomde kleine hapjes die in de zuidelijke Chinese keuken (Kantonese/Hongkong, Chaozhou, Hakka en Fujian) vaak voorkomen. Ze bestaan uit groente, vis, vlees en rijst en worden als lichte maaltijd gebruikt. Dim sum betekent letterlijk 'het hart rakend', wat verwijst naar de oorspronkelijke bedoeling van dim sum: de hapjes waren bedoeld om indruk te maken, niet om de grote honger te stillen.

Je leerst verschillende populaire dim sum varianten kennen, zoals Ha Kau (gestoomde dumplings met garnalen), Siu Mai (gestoomde dumplings met varkensgehakt en garnalen), Ha to si (gefrituurde garnalen dumplings), Cha sieuw bao (gestoomde luchtige witte broodjes, gevuld met varkensvlees), Jiaozi (het grote broertje van de Japanse Gyoza) en Cheong fun (gevulde rijstpannenkoekjes tot lange rolletjes gerold). De dim sums worden vergezeld van heerlijke dips en oliën.

Praktisch:
Datum: woensdag 23 oktober 2019
Tijdstip: 19u - 22u
Locatie: Dhondt Brugge (Torhoutsesteenweg 100)
Kostprijs: €45

Inschrijven? Klik hier.
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle nieuws en promoties